Advertentie inhoud en controle

Laatst gewijzigd op 24 maart 2022.

Om een zo goed en compleet mogelijk aanbod te tonen, controleren we advertenties aan de hand van een aantal punten.

Ondanks deze controle is het voor ons niet mogelijk om te garanderen dat informatie op een advertentie juist of volledig is. De koper blijft onverminderd verantwoordelijk om kritisch te blijven bij aankoop.

Over het algemeen vind een controle plaats vóór een advertentie wordt gepubliceerd, maar kan voor vertrouwde fokkers ook achteraf gebeuren.

Op dit moment worden alleen advertenties voor de verkoop van alpaca's geaccepteerd. Andere diersoorten, of andere diensten gerelateerd aan alpaca's (bv dekkingen, wandelingen, of alpaca producten) worden niet geplaatst.

Minimale eisen

Advertenties die niet aan de volgende eisen voldoen worden afgewezen.

 1. Naam van de advertentie is de naam van het dier
  1. Inclusief fokker prefix
  2. Geen onnodige, spammy, of andere toevoegingen
  3. Uitzondering: voor een pakket met meerdere dieren waarvan niet alle diernamen in de advertentienaam passen mag een spam-vrije samenvatting bedacht worden.
 2. Korte omschrijving is ingevuld met daarin een samenvatting van de belangrijkste aspecten van het dier.
 3. Minstens één duidelijke foto van het dier waarop de bouw van het dier te zien is.
  1. Indien er meerdere alpaca's op een foto staan, moet in één oogopslag duidelijk zijn welk van de afgebeelde dieren aangeboden wordt.
  2. Bij meerdere foto's dient de eerste foto het dier duidelijk te tonen, en is dus niet bijvoorbeeld een foto van een wolanalyse.
 4. Geslacht/categorie, soort, en kleur(en) zijn geselecteerd en komen overeen met wat op de foto's is te zien.
  1. Voor een uniform dier kiest u de kleur die het meest overeenkomt; hierbij zijn wij niet heel streng tussen bijvoorbeeld "lichtfawn" en "medium fawn" omdat dit onmogelijk vanaf een foto goed is te beoordelen.
  2. Voor meerkleurige dieren kiest u als primaire kleur de best passende meerkleurige optie (bijv pinto of appaloosa), en de bijpassende kleuren als "Extra kleur".
 5. Geboortedatum is ingevuld en aannemelijk op basis van de foto's. Het dier is minstens 3 maanden oud voordat deze aangeboden wordt op AlpacaMarkt.
 6. Advertentie heeft een prijs of is gemarkeerd als verkocht/gereserveerd.
  1. Het is toegestaan om verkochte/gereserveerde advertenties te plaatsen. Dergelijke advertenties worden niet verstuurd naar gebruikers die overeenkomende zoekopdrachten hebben ingesteld, maar kunnen op die manier wel getoond worden in uw website integratie. Denk er om dat u ook voor advertenties die zijn verkocht/gereserveerd moet betalen.
 7. Zowel het vader- als moederdier is ingevuld in de stamboom
  1. Indien bekend dient een registratienummer bij de AAB of andere vereniging toegevoegd te worden.
  2. Als de vader en/of moeder niet bekend is dient dat expliciet ingevuld te worden als "Niet bekend" in de stamboom.
 8. De inhoud van de advertentie is gevuld met relevante informatie
  1. Dit dient minstens dezelfde informatie te bevatten als in de korte omschrijving, maar liever meer. Denk aan registratiegegevens, unieke aspecten van het dier (print, karakter, afstamming, halstermak) en showresultaten.
  2. De tekst dient makkelijk leesbaar te zijn en vrij van spam, links, of andere dingen die er niet thuis horen.
 9. Fokker prefix in de naam van de alpaca moet overeenkomen met de aanbiedende fokker, tenzij de alpaca is geregistreerd en in het stamboek op naam van de aanbiedende fokker is geregistreerd.
  1. Indien de alpaca NIET is geregistreerd bij de AAB, AZVD, or BAS registries (of het registratienummer is niet opgegeven), dan is het alleen toegestaan de prefix te gebruiken van de aanbiedende fokker.
  2. Indien de alpaca NIET is geregistreerd bij de AAB, AZVD, or BAS registries (of het registratienummer is niet opgegeven), en de aanbiedende fokker is geen lid van de betreffende registries, dan mag er GEEN farm prefix worden opgegeven aangezien de prefixes onderhevig zijn aan de regels van de betreffende registries.

Deze lijst is een richtlijn en niet per se 100% compleet. Het is mogelijk dat een advertentie op basis van andere criteria alsnog wordt afgewezen, of dat deze richtlijnen in de toekomst veranderen. Als u het niet eens bent met een beslissing, dan gaan we daarover graag met u in gesprek.

Bonuspunten

De volgende punten zijn niet verplicht - maar kunnen wel helpen om het dier te verkopen.

 1. 3-7 foto's van goede kwaliteit van verschillende kanten, detailfoto van het hoofd, en detailfoto van de wol
 2. Uitgebreide stamboom van meerdere generaties terug
  1. De stamboom houdt binnen uw account automatisch bij welke dieren van wie afstammen. Als u vaker met een bepaalde hengst of bloedlijn fokt, kunt u op die manier snel en eenvoudig een volledige stamboom invullen
  2. De stamboom toont maximaal 5 generaties
 3. We voegen automatisch showresultaten toe indien bij ons bekend, wat op basis van de naam wordt gecontroleerd.
  1. We hebben niet alle shows in onze database staan. Heeft uw alpaca prijzen gewonnen die niet worden getoond, neem dan contact met ons op zodat we kunnen kijken of we de show resultaten kunnen importeren.
  2. Het hoogst behaalde of meest recente showresultaat wordt automatisch als highlight getoond in de lijst met advertenties.

Connectez-vous avec votre adresse e-mail pour enregistrer vos favoris, afficher les coordonnées des éleveurs et effectuer des recherches.